A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Михайловецький професійний аграрний ліцей

Плюси і мінуси дистанційного навчання

Дата: 21.03.2021 12:30
Кількість переглядів: 187

Плюси і мінуси дистанційного навчання у Михайловецькому професійному аграрному ліцеї

У цей непростий час, коли в Україні бушує пандемія Ковід-19, сьогодні кожен навчальний заклад працює за дистанційною формою навчання. Наш ліцей також застосовує онлайн-систему Zoom та Viber.

Плюсами такого навчання є те, що викладачі і учні навчилися співпрацювати, виконувати покладені завдання перед учнями, використовуючи інформаційні технології. Учні беруть активну участь у навчальному процесі: навчилися самостійно робити відеоролики, кухарі знімають процес приготування страв, трактористи показують, як підготувати с/г техніку до весняних посівних робіт, бджолярі роблять підгодовування бджіл, здійснюють перевірку наявності бджіл у вуликах, квітникарі вирощують розсаду квітів та здійснюють догляд за кімнатними рослинами. Всі ці відеоролики висвітлюються у мережі Facebook та на сайті Михайловецького професійного аграрного ліцею, бо це є великим плюсом та засобом профорієнтаційної роботи, який започаткував директор ліцею Реморов Ярослав Станіславович.

Загальноосвітні та спеціальні предмети проводяться дистанційно, а виробниче навчання ми змушені проводити очно-дистанційно, бо необхідно навчити учнів практичних навиків, знань та умінь. Мінусом є те, що доводиться залучати учнів виконувати роботи під час виробничого навчання, шляхом виклику до навчального закладу. (заняття проводяться з дотриманням карантинних вимог: 1 майстер працює з одним учнем).

У навчанні головне – привити бажання вчитися, тому шукаємо різні шляхи, застосовуємо інноваційні форми навчання, щоб зацікавити учнів у вивченні предметів та засвоєнні практичних навиків при здобутті професії.

Усі ці методи об’єднують та загартовують учнів та викладачів, бо у нас спільна мета – одержання учнями якісної освіти та робітничої професії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора